hema dierenverzekering

Hema Dierenverzekering


Een HEMA huisdierenverzekering heeft veel voordelen. De premie is laag, zonder verhoging voor rasdieren. Daarbij is de dekking uitgebreid. En je blijft flexibel, want de verzekering is dagelijks opzegbaar. Net zoals bij een reguliere zorgverzekering kun je kiezen voor een basisverzekering en eventueel aanvullende dekkingen.

Maar let op: de dierenverzekering van HEMA is alleen af te sluiten voor je hond of kat. Andere dieren zijn bij HEMA niet te verzekeren.

Online afsluiten van de Hema Huisdierenverzekering voor een lage premie

De premie van HEMA is relatief laag. Op het moment van schrijven betaal je bij HEMA 9,50 euro per maand om je kat te verzekeren en 12,50 euro om je hond te verzekeringen. Deze basisdekking verzekert medische kosten tot 3.000 euro per jaar. De basisverzekering dekt het consult en behandeling bij de dierenarts en alle medicijnen die geregistreerd zijn, zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelen wet.

Ook narcose, echo’s en röntgenfoto’s worden onder andere vergoed. Wat wordt er dan niet vergoed in de basisverzekering? Dieetvoeding, voedingssupplementen en andere niet geregistreerde geneesmiddelen, aandoeningen aan heup en elle bogen bij honden en bestaande en erfelijke gebreken voor zover die bekend zijn.

Aanvullend verzekeren bij HEMA

Je kunt je kat of hond aanvullend verzekeren. De hoogte van de extra premie hangt af van de keuzes die je hierin maakt. Aanvullend verzekeren kan onder andere voor fysiotherapie, tandarts en zorg op reis. Ook chemotherapie en radiotherapie zijn apart te verzekeren. Bij de meeste aanvullende verzekeringen is het bedrag gelimiteerd. Hou daar rekening mee bij je keuze.

Hoe werkt declaraties indienen?

Je kunt declaraties naar HEMA opsturen per post of per e-mail. Bij HEMA moet je goed opletten als je declaraties indient. Je betaalt namelijk 45 euro aan zogenaamde eigen bijdrage elke keer dat je een declaratie indient. Zoals HEMA zelf al adviseert is het verstandig om al je declaraties op te sparen in één keer per jaar allemaal tegelijk in te dienen.

Zo betaal je slechts eenmalig 45 euro. Hou rekening met deze kosten als je het bedrag aan premie van de HEMA huisdierenverzekering vergelijkt met andere dierenverzekeringen.