hondenverzekering

Hondenverzekering


Je kunt op deze site terecht voor het vergelijken van alle soorten hondenverzekeringen. Een hond is natuurlijk een erg leuke toevoeging voor in huis. Je kinderen kunnen er mee spelen, je hebt een hond die op je wacht als je thuiskomt en je hebt er gewoon een nieuw maatje bij. Maar er zitten dus ook enkele verplichtingen aan het hebben van een hond, één is het betalen van de behandelingen en inentingen.

Door een verzekering af te sluiten maak je deze verplichting veel makkelijker, je hoeft zo niet alles zelf te betalen maar je kunt de kosten gewoon declareren. Zo houdt je op de lange termijn dus meer over. Kijk eens rond tussen de vergeleken verzekeringen en zoek er een die precies aansluit bij waar jij naar op zoek bent, zo bespaar je aardig wat geld door een hondenverzekering!

Een hondenverzekering vergelijken kan best lastig zijn. Er zijn namelijk diverse aanbieders van hondenverzekeringen en allemaal zijn ze qua dekking en voorwaarden weer net even anders. Om de beste verzekering te kunnen kiezen is het dus belangrijk om vooraf te bepalen waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Daarna kun je de verzekeraar uitkiezen die aan jouw wensen voldoet.

Om dit overzichtelijk te maken hebben wij voor jou alle polisvoorwaarden van de diverse hondenverzekeringen vergeleken en de kenmerken per verzekering keurig op een rijtje gezet. In het overzicht bovenaan deze pagina zie je een verkorte weergave van de belangrijkste kenmerken en vergoeding per verzekering vergoeding per verzekering. Hier kun je in 1 oogopslag zien welke verzekering jou het meeste aanspreekt en direct je premie berekenen.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering dus, de naam zegt het eigenlijk al. Een hondenverzekering is gewoon een verzekering voor je hond, net als bij ons een ziektekosten verzekering. Het mooie van een hondenverzekering is dat je aardig wat geld kan besparen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij een ziektekostenverzekering, als je een rekening moet betalen dan kun je deze door middel van de verzekering financieren. Er zijn namelijk aardig wat kosten die gedekt worden door de verzekering, hier komen we straks nog even op terug.

Deze kosten hoef je dan vrijwel altijd nooit zelf te betalen, in sommige gevallen geldt er nog wel een eigen risico. Zijn er zoveel kostenposten voor een hond dan? Ja die zijn er zeker. Als je alles op gaat tellen dan ben je aardig wat geld kwijt aan een hond, om maar enkele kosten op te noemen: plaatsen van de chip, diverse inentingen, behandelingen en de castratie. Zo zie je maar dat een verzekering toch wel handig kan zijn voor jouw hond.

Kosten van een hondenverzekering

Hoewel iedereen in Nederland een zorgverzekering heeft is dat voor honden nog niet zo gebruikelijk. Wanneer je hond echter medische zorg nodig heeft, dan is het wel handig dat je die ook kunt betalen. Een bezoek aan de dierenarts is vaak niet goedkoop! De rekening kan namelijk heel gemakkelijk in de duizenden euro’s lopen.

Een goede dierenverzekering biedt dan uitkomst. Net als bij je eigen zorgverzekering is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Dat voorkomt verrassingen achteraf. De goedkoopste verzekering heeft namelijk niet altijd de beste voorwaarden, maar de duurste wellicht ook niet.

Op deze website proberen we jou te helpen om inzichtelijk te maken welke verzekering bij jouw wensen en budget past. In het uitgebreide overzicht onderaan deze pagina vind je de belangrijkste kenmerken van de beste aanbieders die wij voor je hebben geselecteerd.

Zo kun je op basis van deze informatie eenvoudig de juiste hondenverzekering selecteren en direct je premie berekenen. Met een goede verzekering voor je hond kun je onbezorgd van je trouwe vriend genieten!

Vanzelfsprekend wil je het beste voor je hond. Je hoopt dat jouw hond nooit ziek zal worden of een ongeval zal krijgen. De realiteit is helaas anders. Net als bij mensen kunnen honden ook ziek worden of een ongeval overkomen. Dit kun je nooit van tevoren inschatten. Het is daarom slim om ook je hond te verzekeren. Zo dek je jezelf in tegen hoge medische kosten.

Een bezoek aan de dierenarts of een operatie is tegenwoordig niet goedkoop. De rekening kan in sommige gevallen in de duizenden euro’s lopen. In dat geval wil je de zorg van jouw hond of puppy natuurlijk niet laten afhangen van jouw financiële situatie. Wanneer je echter geen geld op zij hebt gelegd voor dit soort situaties, dan wordt de keuze voor goede zorg lastig!

Gelukkig kun je tegenwoordig bij verschillende verzekeraars voor een acceptabel bedrag je hond verzekeren. Door het ruime aanbod aan hondenverzekeringen wordt het wel lastiger om de juiste verzekering te kiezen. Iedere maatschappij heeft namelijk weer verschillende pakketten, andere dekkingsmogelijkheden en polisvoorwaarden.

Dat is precies de reden dat we deze website hebben gemaakt. Om het kiezen van een hondenverzekering overzichtelijk en eenvoudig te maken. Op onze website vind je daarom alleen de beste en meest betrouwbare aanbieders van hondenverzekeringen. Zo kun je met een gerust gevoel een verzekering kiezen die het beste bij jou past.

Wat kost een hondenverzekering?

Bij het afsluiten van een goede verzekering is het belangrijk dat je verder kijkt dan alleen de premie. De goedkoopste verzekering is natuurlijk niet altijd de beste keuze. Het is altijd verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden en de dekking die een verzekering je bied. Een goedkope verzekering met een dekking die niet bij je past kan je uiteindelijk veel meer kosten!

De premie van een hondenverzekering verschilt overigens per hond en is tevens afhankelijk van de leeftijd. Selecteer daarom een verzekering die je aanspreekt en bereken snel de premie voor jouw hond.

Een hond is één van de meest trouwe soort huisdieren die je maar in huis kan nemen. Het begint natuurlijk allemaal met een puppy, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om al gelijk een oudere hond te kopen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat de hond al zindelijk is en dat hij toch al wel een beetje kan luisteren naar zijn of haar baasje. Er zijn ontzettend veel soorten honden, voor iedere persoon past wel weer een bepaald hondenras.

Er is alleen één ding hetzelfde bij alle honden, en dat is dat je aardig wat geld kwijt bent om hem te onderhouden. Jouw hond heeft namelijk om de zoveel maanden of weken toch weer een inenting nodig, ook moet je wel eens een behandeling laten plegen op de hond. De kosten hiervoor kunnen aardig oplopen, één van de beste manieren om niet zo veel geld kwijt te zijn aan je hond is door een hondenverzekering af te sluiten. Wat is dit dan precies en waarom zou je er een af moeten sluiten? Dat gaan we jou allemaal duidelijk maken, lees snel verder!

Wat dekt een hondenverzekering?

Het is natuurlijk wel zo dat iedere verzekeraar net weer andere regels hanteert, anders zouden er tenslotte niet zoveel verschillende soorten aanbieders zijn. Er zitten dus ook verschillen tussen het aantal gedekte kosten binnen een bepaalde verzekering. De castratie is iets wat over het algemeen door iedere verzekeraar wordt vergoed. Dit is dan ook wel echt handig om te laten doen, voor je het weet zit je ineens met erg veel puppy’s in huis als je meerdere honden hebt. Mocht je verzekeraar het niet vergoeden, wees dan niet getreurd. Een castratie kost over het algemeen maar €20,-. Dat is dus nog wel te overzien. De medicijnen worden niet bij iedere verzekeraar vergoed, zo hanteert OHRA wel een vergoeding voor de medicijnen maar Reaal weer niet. Meestal zit er wel ergens een overzicht op de site van de aanbieder, maar mocht je het handig vinden dan kun je ook een kijkje nemen bij onze verzekering vergeeflijker. Zo hoef je nooit te veel te betalen!

Waarom zou ik mijn hond verzekeren?

Het hebben van een hond kan dus best wel een beetje duur zijn, je hebt zoals je hebt gelezen aardig wat kosten waar je voor op moet draaien. Door een verzekering af te sluiten hoef je vrijwel altijd zelf niets te betalen. Soms is er wel een eigen risico, maar dit geld voornamelijk voor de ietwat grotere behandelingen. Ook is het gewoon erg makkelijk. Je kunt de rekening gewoon doorsturen naar je verzekeraar, zo loop je zelf niet meer te hannesen met het betalen van de rekeningen. Ook hoef je zo geen administratie meer bij te houden van alle rekeningen, het kan je dus aardig wat geld besparen. Ook heb je geen last meer van schrikreacties door hoge rekeningen, zo wordt er dus ook nog eens een hoop stress weggenomen. Het bespaart geld, tijd en moeite. Wat wil je nog meer hebben?

Met een hondenverzekering ben je niet tegen viezigheid of schade gedekt aan een auto. Je zult dus nog wel altijd je auto moet blijven onderhouden en regelmatig gebruik maken van car cleaning of voorkomen dat je hond de auto vies maakt.

Wat zijn de kosten van een hondenverzekering?

De prijzen van de hondenverzekeringen verschillen erg veel, dit heeft dus te maken met het feit dat sommige kosten soms wel en soms niet vergoed worden door de bepaalde aanbieder. Laten we ze stap voor stap een bekijken.

De eerste verzekering is die van OHRA, deze dekt in eerste instantie de meest voorkomende kostenposten. Bij grotere behandelingen zijn dan wel weer een uitzondering, hier moet je vaak wel zelf een deel aan bijdragen. De prijs van deze verzekering start op de €15,13 in de maand, dit heeft voornamelijk te maken met jouw thuissituatie. Een oudere hond bijvoorbeeld zal vaker ziek zijn, hier zal de premie verder oplopen. OHRA staat bekend als een verzekeraar die haar afspraken goed nakomt, dit is wel terug te zien aan de beoordelingen op de website.

Bij Reaal kun je de premie opschroeven als je wilt, dit komt omdat je hier zelf hier erg makkelijk je eigen risico kan bepalen. De prijs van deze verzekering bedraagt om en nabij de €6, – per maand. Al kan dit natuurlijk hoger zijn als je niet houdt van een hoog eigen risico. Reaal is de ideale instap verzekering, mede door het lage startbedrag. Het totale overzicht kun je vinden op de website van de dierenverzekering, zo weet je precies wat voor verzekering aansluit op jouw situatie.

Als laatste bespreken we de verzekering van Petplan, het maand bedrag van deze verzekering met €17, – voor de basisverzekering is duurder dan de ander verzekeringen van OHRA en Reaal. Dit is de basisverzekering, de goedkoopste verzekering van Petplan is €8, – per maand. Het voordeel van Petplan is wel weer dat het eigen risico veel lager uitvalt. Ook kun je bij Petplan kiezen voor een duurdere variant verzekering. Deze bedraagt per maand €27, -. Het voordeel hiervan is wel weer dat eigenlijk alles vergoed wordt, dit is dus handig voor speciale rassen honden waarvan bekend staat dat ze vaak naar de dierenarts moeten. Het is dus even voor jezelf bekijken wat nu precies de beste verzekering is voor jouw hond.