paardenverzekering

Paardenverzekering


Een paard is een kostbaar bezit. Daarom is het verstandig jouw paard goed te verzekeren. Gelukkig kan dat voor een scherpe premie bij verzekeruzelf. De verzekering zelf wordt ondergebracht bij London verzekeringen N.V. een grote verzekeraar. Hierdoor weet je zeker dat jouw paard goed verzekerd is!

Kosten paardenverzekering

Je zult misschien denken dat het veel te duur zal zijn om jouw paard goed te verzekeren. Gelukkig is dat niet waar. De premies van een goede verzekering voor jouw paard variëren tussen de € 5,- en € 25,- per maand. Afhankelijk van de waarde van jouw paard en de meeverzekerde extra's. Voor zo'n laag bedrag laat je jouw paard toch niet onverzekerd!

Dekking paardenverzekering

De dekking van de recreatie paardenverzekering kun je zelf in modules opbouwen al naar gelang jouw wensen. De te verzekeren modules zijn:

  • Aansprakelijkheid voor aangerichte schade aan derden
  • Ongevallenverzekering voor jouw paard
  • Harnachementen
  • Paardentrailer of rijtuig

De paardenverzekering verzekert jouw paard dus voor bovenstaande zaken, maar ook voor bijvoorbeeld diefstal van jouw paard of schade door brand. De dekking voor ongevallen is voor paarden met een maximale handelswaarde tot € 5.000,-.

Dekkingsgebied paardenverzekering

De dekking van de verzekering geldt voor de gehele Benelux. Daarnaast ben je ook in Duitsland verzekerd, maar alleen binnen een gebied van 150 km van de Nederlandse grens.

Eigen risico

De paardenverzekering heeft een stukje eigen risico op twee gebieden. Er is een klein eigen risico van € 22,70 per gebeurtenis op harnachement (zadel, tuig, hoofdstel). Voor een trailer of rijtuig geldt een eigen risico van € 136,- per gebeurtenis.

Offerte of direct afsluiten?

Wil jij graag weten wat een paardenverzekering voor jouw paard kost, dan kun je eenvoudig en snel online de premie berekenen en direct een offerte aanvragen of de verzekering afsluiten.