tips dierenverzekering

Tips afsluiten dierenverzekering


Je hebt besloten een dierenverzekering af te sluiten voor je huisdier, maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten? Hoe zorg je ervoor dat de verzekering zo goed mogelijk aansluit op wat jouw huisdier nodig heeft?

Aanvullende dekkingen van een dierenverzekering

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier niet onder-, maar ook niet over verzekerd is. Wanneer je het gebit van je huisdier regelmatig laat controleren en behandelen door de dierenarts, is het verstandig om hier ook een aanvullende dekking voor af te sluiten.

Wanneer je nooit naar het buitenland gaat met je huisdier, is het niet nodig om een aanvullende dekking voor zorg in het buitenland af te sluiten. Het is verstandig om bij elke aanvullende dekking te bedenken of het waarschijnlijk is dat je gebruik zult maken van de zorg die gedekt wordt.

Probeer ook na te gaan of de kosten van de extra premie die je betaalt bij het afsluiten van een aanvullende dekking, niet hoger ligt dan de kosten van de behandeling.

Dierenverzekeraars met elkaar vergelijken

Omdat de dierenverzekering de afgelopen tijd erg snel populair is geworden, zijn er ook erg veel verzekeraars die deze verzekeringen aanbieden. Het is, net als bij elke andere verzekering, verstandig om de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zorg ervoor dat je niet enkel let op bij welke verzekeraar je maandelijks het minste premie betaalt, maar ook op wat de verzekering precies dekt.

Let ook op de extra kosten die naast de premie in rekening worden gebracht. Sommige verzekeraars tonen het bedrag van de premie exclusief assurantiebelasting. Houd ook rekening met het eigen risico wat de verzekeraars hanteren.