puppyverzekering

Puppyverzekering


Op deze site kun je terecht voor het vergelijken van alle puppyverzekeringen. Een puppy in huis nemen is altijd al een beetje een gedoe, doordat je bij ons de verzekeringen kan vergelijken nemen wij een klein beetje zorg uit handen. Een verzekering is wel echt iets waar je baat bij kan hebben. Zo is het namelijk niet altijd goedkoop om de kosten elke keer maar weer zelf te betalen, al helemaal niet bij een puppy.

Omdat een puppy nog zo jong is heeft hij al erg veel prikken en behandelingen nodig. Deze bedragen lopen natuurlijk aardig op als je ze vaak moet betalen. Een verzekering biedt daarom een perfecte oplossing. Ga dus op zoek naar een verzekering die precies aansluit bij jouw wensen, door onze vergeeflijker betaal je nooit teveel!

In het overzicht hierboven staan alle betrouwbare verzekeraars waar jij jouw puppy kunt verzekeren. In het overzicht vind je tevens onze waardering en een beknopte omschrijving van de belangrijkste kenmerken per verzekering. Op basis hiervan kun je eenvoudig een keuze maken voor een verzekeraar die jou het meeste aanspreekt.

Het is altijd een verstandige keuze om je pup zo snel mogelijk te verzekeren tegen ziektekosten. Hoe jonger je hond is, des te voordeliger is de premie! Daarnaast heeft een puppyverzekering nog andere voordelen. Bij de meeste verzekeraars is het chippen van je pup namelijk inbegrepen. Zo is je pup altijd terug te vinden wanneer deze wegloopt en scheelt het je weer de extra kosten bij de dierenarts.

Waarom een puppyverzekering?

Je bent dolgelukkig met jouw puppy en natuurlijk wil je het beste voor jouw hond. Een goede hondenverzekering hoort daar nu eenmaal bij. Je weet namelijk nooit voor welke onvoorziene kosten je kunt komen te staan tijdens het leven van jouw hond.

De kosten van een onverwachte ziekte of een ongeluk kan zomaar in de duizenden euro’s lopen. Zonder verzekering draai je zelf voor deze kosten op. Gelukkig kun je daar voor een acceptabele premie een verzekering voor afsluiten. Op deze manier kom je nooit voor de vervelende keuze te staan of je jouw pup wel de beste zorg kan geven. Met een huisdierenverzekering kun je dat!

Welke puppyverzekering is de beste voor jouw pup?

Het uitzoeken van de beste verzekering voor jouw pup kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk vele verzekeraars die een verzekering voor puppy's aanbieden. Net als met andere verzekeringen zijn de verschillen vaak slecht te herkennen.

Op onze website hebben wij daarom alvast de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet. Bij ons vind je dus alleen de beste en meest betrouwbare aanbieders. Dit scheelt jou een hoop tijd en hoef je zelf niet alle verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Selecteer daarom de verzekeraar die je aanspreekt uit het overzicht bovenaan de pagina. Je kunt ook op de logo’s van de verzekeraars hieronder klikken en direct eenvoudig de premie voor jouw puppy berekenen.

Ontzettend veel mensen in Nederland hebben een puppy in huis, en steeds meer mensen denken er over na om in de toekomst toch ook een keer een puppy te nemen. Dit is natuurlijk erg makkelijk te verklaren, puppy’s zijn namelijk één van de meest schattige soorten dieren die er bestaan! Er zijn wel een paar dingen die je moet regelen voordat je zomaar een puppy in huis kan nemen. Zo moet je altijd weer zorgen voor een chip, je moet hem laten inenten en je moet hem regelmatig meenemen naar de dierenarts. Dit kost natuurlijk aardig wat geld, één van de manieren om aardig wat te kunnen besparen is door een puppyverzekering af te sluiten.

Wat is een puppyverzekering?

Goed, allemaal leuk en aardig, maar wat is een puppyverzekering dan? Een puppyverzekering is hetzelfde als een ieder ander soort verzekering. Het zorgt er voor dat je financieel voordeel kan halen uit mogelijke kostenposten en het zorgt er voor dat je niet zelf volledig hoeft op te draaien voor betaalde behandelingen en inentingen. Het lijkt misschien aardig wat geld, zo’n verzekering. Maar als je het uit gaat rekenen dan ben je aardig wat meer geld kwijt als je elke behandeling los betaald. Zo zijn er dus verschillende rekeningen die je zal moeten betalen, waaronder de chip, de vaccinaties, de behandelingen en de castratie. Allemaal kosten deze weer geld natuurlijk, door een verzekering kun je hier best veel op besparen.

Wat dekt een puppyverzekering?

Niet iedere verzekeraar keert hetzelfde uit bij gemaakte kosten, dit is immers bij elke verzekeraar zo. Er zijn echter wel een paar onderdelen die normaal gesproken door iedere verzekeraar vergoed worden. Zo is meestal de castratie vergoed, dit is bij enkele verzekeraard maar niet het geval. Ook is het plaatsen van de chip vrijwel altijd gratis, dat is dan ook wel iets wat echt nodig is want je hebt deze chip nodig mocht je hond ooit van huis weg lopen. Als we kijken naar de geneesmiddelen dan zien we dat dit een beetje verschilt per aanbieder. Zo krijg je bij OHRA wel de geneesmiddelen vergoed, bij Petplan weer niet. Het is dus altijd een beetje passen en meten om het zo maar te zeggen. Vaak kun je wel een overzicht van de gedekte kosten vinden op de verzekeringssites. Of je kunt bij het vergelijken erg makkelijk een overzicht vinden van de kosten die gedekt worden.

Waarom zou ik mijn hond verzekeren?

De eerste reden om je hond toch te laten verzekeren is dus het feit dat je aardig wat geld kan besparen. Veel van de kosten zijn gedekt door de verzekering, hier hoef je dan ook zelf vrijwel niets tot geheel niets aan bij te betalen. Daarnaast is het gewoon veel makkelijker. Als je een rekening binnenkrijgt van de dierenarts dan kun je deze gelijk doorsturen, zo hoef je niet meer allerlei administratie bij te houden over de betaalde behandelingen en vaccinaties. Ook is het zo dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Een behandeling kan soms duurder uitvallen dan in eerste instantie gedacht, als je hier dan helemaal zelf voor op moet draaien dan kan dat best even slikken zijn. Een verzekering voor de hond is dus van belang voor het besparen van geld en het gemak, twee redenen die het zeker waard maken om er een af te sluiten!

Wat zijn de kosten van een puppyverzekering?

De prijzen van de puppyverzekeringen lopen aardig uiteen, dit heeft dus te maken met het feit dat sommige kosten wel of niet gedekt worden door bepaalde verzekeraars. Laten we er eens een paar bij pakken.

De eerste verzekering is die van OHRA, deze vergoedt een vrij groot aantal soorten ingrepen en kosten. De prijs van deze verzekering begint bij de €15,13 in de maand, dit loopt verder op naarmate er sprake is van specifieke omstandigheden. Een hond die vaak ziet is bijvoorbeeld, hier zal de premie verder oplopen. OHRA staat bekend als een verzekeraar die vrij klantvriendelijk te werk gaat, hier zijn ze dan ook niet al te streng met gedekte kosten.

Bij Reaal kun je de premie zo hoog zetten als je zelf wilt, dit heef te maken met het feit dat je zelf hier zeer eenvoudig je eigen risico kan bepalen. De prijs van deze verzekering bedraagt om en nabij de €6, – per maand, al kan dit dus hoger worden naarmate het eigen risico omlaag gaat. Reaal is dus de ideale instap verzekering, al is het aantal gedekte schadeposten wel gelimiteerd. Het totale overzicht kun je terugvinden op de website van de dierenverzekering van Reaal, zo weet je precies welke soort verzekering handig zou zijn voor jouw situatie.

Als laatste komen we aan bij Petplan, hier ligt het maandbedrag met €17, – voor de basisverzekering aanzienlijk hoger dan de andere twee bovenstaande verzekeringen. Het is dan wel zo dat we het hier hebben over de basis verzekering, de goedkoopste verzekering van Petplan is €8, – in de maand. Het voordeel van Petplan is wel weer dat je een lager eigen risico hebt. Ook kun je bij Petplan kiezen voor een luxere verzekering. Deze bedraagt per maand €27, -. Het voordeel hiervan is wel weer dat je bijna alles vergoed krijgt, dit is ideaal voor speciale rassen honden waarvan bekend staat dat ze vaak behandeld moeten worden als ze nog een pup zijn. Het is dus even voor jezelf nagaan wat nu precies de beste verzekering is voor jouw actuele situatie.

Belangrijk! Lees bij het afsluiten van een verzekering altijd zelf even goed de dekking en polisvoorwaarden door! Op deze manier weet je direct wat wel en niet onder de dekking van je dierenverzekering valt en voorkom je teleurstelling achteraf.