petplan dierenverzekering

Petplan Dierenverzekering


Bij Petplan zijn naast verzekeringen voor honden en katten ook verzekeringen voor konijnen en papegaaien af te sluiten. De verzekeringen van Petplan zijn erg uitgebreid en op de website wordt op een lijst duidelijk aangegeven wat er vergoed wordt en tot wel bedrag of welk percentage van het bedrag de kosten vergoed worden.

Wat kost een dierenverzekering bij Petplan?

Bij Petplan kun je een basis pakket, een plus pakket of een totaal pakket aanvragen. Het totaal pakket is het meest volledig. Bij het totaal pakket wordt meer zorg gedekt, of zijn de maximale bedragen die uitgekeerd worden hoger. De hoogte van de premie is afhankelijk van het soort huisdier, het ras van het huisdier en de leeftijd van het huisdier.

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij Petplan?

De enige aanvullende dekkingen die PetPlan biedt zijn de aanvullende dekkingen voor crematie (inclusief vervoer van het huisdier) en de zorg in het buitenland. Voor chemotherapie en radiotherapie is ook een aanvullende dekking af te sluiten, maar enkel wanneer het huisdier jonger is dan 4. Deze laatste aanvullende dekking kan alleen voor honden en katten afgesloten worden.

Wanneer je een verzekering afsluit bij Petplan, let er dan op dat de bedragen worden weergegeven exclusief assurantiebelasting. De werkelijke hoogte van de premie ligt 21% hoger dan de bedragen die de website laat zien.