De meeste mensen zijn gek op honden. Dit komt deels doordat honden al duizenden jaren bevriend zijn met de mens. In de tijd van de jagers en verzamelaars hielpen de voorouders van honden met de jacht. Het is dus niet zo gek dat wij al een lange tijd helemaal gek zijn op honden. Als je dit al een leuk weetje vindt, moet je vooral deze blog lezen. In dit artikel worden namelijk de leukste hondenweetjes verteld. 

Honden hebben zweetpootjes 

Veel mensen denken altijd dat honden alleen via hun mond warmte kwijtraken, maar niks is minder waar. Honden hebben onder hun pootjes allerlei zweetklieren zitten. Dankzij deze zweetklieren kunnen ook honden zweten.  

Hoe spitser de snuit, hoe langer een hond leeft 

Wist je dat honden met een spitser gezicht doorgaans langer leven dan honden met een plat gezicht? Een voorbeeld hiervan is de bulldog. Bulldogs leven meestal minder lang dan andere honden. Hier moet je dus zeker rekening mee houden mocht je een fan zijn van dit ras. 

Een hond moet minstens een half uur bewegen per dag 

Als baasje wil je je hond graag zo gelukkig en gezond mogelijk maken. Daarom is het erg belangrijk om je hond minstens 30 minuten goed te laten bewegen op een dag. Je zou elke dag een wandeling kunnen maken of lekker een half uur aan balgooien kunnen doen. Heb je het te druk om elke dag te gaan bewegen met je hond? Dan kun je ervoor kiezen om een hondenoppas of hondenuitlaatservice in te gaan zetten.  

Mannetjeshonden tillen bij het plassen hun poot op uit dominantie 

Je hebt wellicht jezelf wel eens de vraag afgesteld waarom jouw hond zijn pootje optilt bij het plassen. Als je een mannetjes hondje hebt is dit erg normaal. Mannetjes willen namelijk altijd hun dominantie laten zien wanneer ze gaan plassen.